9 Voorzetsels Die Iedereen Wel Eens Gebruikt

Heb je wel eens een zin geformuleerd? Ooit je gedachten omgezet in gesproken woord? Dan komen deze negen voorzetsels je vast akelig bekend voor…

  1. Op

Is de retorische vraag de enige stijlfiguur waar je op kan komen om je stukje een beetje op te leuken? In dat geval weet je dondersgoed waar deze voor staat.

  1. Bij

Eigenlijk maak je je punt meestal al bij de vetgedrukte nummering, maar hee: daar kan best een niets toevoegende uitleg bij! #gewoonomdathetkan

  1. Uit

Een leuk artikeltje gemaakt, maar komen de overgangen niet goed uit de verf? In dat geval kun je het altijd nog omvormen tot lijstje!

  1. Aan

Richt je je berichten graag rechtstreeks aan de lezer, die je ook maar meteen tutoyeert alsof het een volkomen informeel gesprek is? Deze zal je dan vast vaker gebruikt hebben!

  1. Om

Wil je het lijstje spannend en inspirerend houden? Het helpt om er een nietszeggend plaatje of gifje tussendoor te gooien, dan heb je de kijker meteen ook weer bij de les!

  1. Met

Wees er zeker van dat je alleen met de ‘wij’- en ‘jij’-vorm blijft schrijven! Vereenzelviging en herkenning zijn de motor van jouw lijstje, adressering is de smeerolie die zorgt dat iedereen geboeid blijft. Ik hoorde eens een verhaal over een schrijver die een hele zin vergat zijn lezerspubliek rechtstreeks te adresseren – het idee alleen al!

  1. Door

Wil je verder gaan dan de simpele herkenningsmethode en de lezer een beetje prikkelen? Wees door en door sarcastisch, maar leg het er vooral niet zo dik bovenop dat je lezer het meteen doorziet… 😉

  1. Tot

Als een je lijstje met ergernissen maakt: ga tot het gaatje. Nee, maar serieus. Trek alle registers van je cynisme, haat en gal open. Nuance is voor losers. Een herkenbare gemeenschappelijke vijand verdient geen genade.

  1. Na

Weet jij het na het negende item eigenlijk ook niet meer? Geef niet op, hoe meer items, hoe langer er gescrold kan worden en hoe langer je de argeloze surfer op je site kunt houden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s